Телевизионната мрежа Fox News се сблъсква с вълна от критики след ислямофобски

...
Телевизионната мрежа Fox News се сблъсква с вълна от критики след ислямофобски
Коментари Харесай

Белият дом разкритикува Fox News заради ислямофобски монолог на водещ

Телевизионната мрежа Fox News се сблъсква с вълна от рецензии след ислямофобски монолог, изработен от водещия на най-рейтинговото ѝ предаване " The Five " - Джеси Уотърс.

В скандалния сегмент, излъчен в един от последните епизоди на предаването, Уотърс изнася пламенна тирада, в която показва разочарованието си от арабските американци и целия мюсюлмански свят.

Той декларира: " Омръзна ни от тях ", като засяга арабските американци, които са взели участие в свалянето на плакати, отдадени на израелски заложници.

  " Ако сте арабски американец в тази страна и сте свалили плакати на еврейски или американски заложници, ще получите удар в лицето, когато сваляте плакати на заложници по този метод. ", добавя водещият.



Изявата не остана незабелязана от Белия дом, който излезе с изострен укор и дефинира речта на водещия като " непоносимо посягане върху правата и достолепието на американските съграждани ".

Освен това, президентството прикани Fox News да сервира обществени извинения на своите фенове.

В поредно изказване в четвъртък Белият дом продължи да осъжда мненията на водещия, определяйки ги като " омразни неистини ".

Говорителят на изпълнителния отдел на Съединени американски щати Андрю Бейтс посочи неуместността на монолога, изключително в подтекста на последните събития. Бейтс се базира на трагичното ликвидиране на 6-годишно палестинско-американско дете от мъж в Илинойс по-рано през месеца и посочи терзание по отношение на внезапното повишаване на заканите против американските мюсюлмани и араби.

Въпреки възходящата дискусия и осъждането от страна на Белия дом, Fox News резервира безмълвие по въпроса, което повдига въпроси по отношение на позицията на мрежата във връзка с мненията, направени от един от нейните водещи, акцентира CNN.

Това не е първият случай, в който Джеси Уотърс прави подстрекателни мнения, свързани с спора сред Израел и Хамас.

В предходно изказване от октомври той показва мнението си за палестинско-израелската обстановка, като споделя: " Не ми харесва по какъв начин хората се пробват да вършат разлика сред палестинците и Хамас ". " Аз виждам хора с оръжия. Това е Хамас. Хората без оръжия са палестинците. Те имат вяра в едно и също нещо ", сподели тогава Уотърс.

" Палестинците наемат Хамас да ръководи държавното управление им. Ако ги попитате, всички те обичат да убиват евреи. Това е записано в устава им. Те споделят, че имат вяра в самоубийствените атентати ".

В доста новинарски организации и в по-широкия корпоративен свят сходни мнения се смятат за неприемливи.

Ситуацията към Fox News и изявлението на Джеси Уотърс повдига въпроса за засилен надзор върху метода, по който малкия екран се оправя с радикални изявления на своите водещи, добавя CNN.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР